Skip to main content
Home » Smart City » Skadedyr: Et skridt foran rotterne i Slagelse Kommune
Skadedyr

Skadedyr: Et skridt foran rotterne i Slagelse Kommune

Slagelse satser på smart bekæmpelse af rotter
Slagelse satser på smart bekæmpelse af rotter
Foto: Pexels

Med intelligente rottefælder håber kommunen at komme rotterne i forkøbet og forebygge nye besøg fra de irriterende gnavere.

Tidsbesparende rottejagt

Slagelse Kommune satser på smart rottebekæmpelse. Det fortæller Jette Jungsberg, afdelingsleder i Center for Teknik og Miljø, Slagelse Kommune. “Intelligente rottefælder har sparet vores rottefængere for en masse tid, fordi fælden sender en besked, når der er noget at køre efter.”  Siden 2009 har Slagelse Kommune oplevet en fordobling i antallet af anmeldelser, fra 1.680 til over 3.500 sidste år. Den kommunale rottebekæmpelse har været et skridt bagefter rotterne. Men det håber de at ændre på med deres nye intelligente rottefælder. “Rottefængerne har haft rigtig travlt, og der har ikke været meget tid til forebyggelse. Men når de kan undgå at køre forgæves ture ud til tomme fælder, kan de bruge tiden mere effektivt og forebyggende.”

Kan forudsige rotternes adfærd

Med de nye rottefælder får Slagelse Kommune også et langt bedre kendskab til, hvad fælderne fanger. “Nu kan vi registere, om det er unger, hunner eller hanner, og vi kan have en fornemmelse af, om der vil komme flere på samme sted.” Hun peger også på, at de intelligente rottfælder er mere hygiejniske og effektive. “Fordi de smarte elektroniske fælder giver en melding, når fælden skal tømmes, kan vi minimere den tid, et rottelig ligger i fælden. Nu ved bekæmperen, at fælden skal røgtes, i modsætning til hvis der ingen melding kom – i det tilfælde ville det kunne ske, at tilsynet af fælden blev skubbet en dag eller to i perioder med mange nye anmeldelser, fordi der ikke var tid. Og fælden fanger jo ikke nye levende rotter, så længe den er optaget af en død.”

Next article