Skip to main content
Home » Infrastruktur » Lystbådehavne: Lystsejlere bruger flere penge i Danmark
Lystbådehavne

Lystbådehavne: Lystsejlere bruger flere penge i Danmark

Lystbådehavne i Danmark
Lystbådehavne i Danmark
Foto: Unsplash

Turister, der lægger til i de danske lystbådehavne, bruger langt flere penge end tidligere. Det skaber muligheder og arbejdspladser i havnene og området omkring.

Turister, der lægger til i de danske lystbådehavne, bruger langt flere penge end tidligere. Det skaber muligheder og arbejdspladser i havnene og området omkring. Siden 2006 har sejlende turister mere end fordoblet deres forbrug i de danske lystbådehavne og lokalområder omkring. I 2017 brugte de flere penge pr. døgn end campisterne og vandrerne.

Museer og mosterier

Den udvikling er direktør i Foreningen af Lystbådehavne i Danmark, Jesper Højenvang, rigtig glad for. ”Den væsentlige stigning i døgnforbruget gavner især det lokale serviceerhverv, seværdigheder og de forretninger, der ligger på og omkring havnen. Der er derfor al mulig grund til at investere i havnene og i havneområdet, hvor der ligger et kæmpe vækstpotentiale”, siger han.

Attraktive havne hele året

Forbruget pr. døgn steg fra 265 kr. i gennemsnit i 2006 til 800 kr. i 2017. Det har stor økonomisk indflydelse på både havnene og lokalområderne omkring havnene. Det giver nemlig mulighed for at modernisere havnens basale faciliteter og tilbyde nye aktiviteter. Og det giver flere arbejdspladser. “Mere liv på havnen gør både havnen og byen attraktiv som byens åndehul. De bliver multifunktionelle områder for alle med en smule havvand i blodet,” siger Jesper Højenvang, som også fortæller, at der er kommet flere sejlere på vandet.

Danmark er populært sejlermål

Danmark er unik, bl.a. fordi vi har så mange havne. Men også andre aspekter gør landet til et populært rejsemål for lystsejlerne. “Vi har en særlig kultur i Danmark. Lystsejlerne kommer hertil, fordi det er trygt og afslappet. Vi har nogle gode lystbådehavne med høj service, og hvor tingene fungerer” De mange havne giver også mulighed for varierede oplevelser. “Flere havne er begyndt at fokusere på særlige aktiviteter. Nogle fokuserer på børnefamilier, andre på de naturskønne og rolige omgivelser. Det giver variation og sikrer samtidig, at der er noget for alle.”

Next article